THE POWER OF JOY AT CHRISTIANSHAVN

Vi hylder 'The Power of Joy' med en portrætserie af ni lokale Christianshavnere med hver deres fortælling om glæde på havnen. Med inspiration fra Christianshavns pulsende liv og havnens små som store fortællinger viser vi ni kvinder som alle fejrer individualitet og mangfoldighed. Vi har skudt portrætter og små film af de ni glade, stærke og inspirerende Christianshavnere på dét sted på havnen, som giver dem mest glæde, iført deres yndlings Modström outfit.

# m o d s t r ö m X c h r i s t i a n s h a v n

Paulina Lykke

Influencer

Hvad betyder glæde for dig?

Glæde for mig er blandt andet tryghed og familie. Christianshavn er f.eks. det sted i hele verden, at jeg føler mig allermest tryg. De største øjeblikke i mit liv, har været sket på Christianshavn. Glæde for mig kan være en tur på Voldende med min kæreste og søn - når jeg ser de to lege sammen, mærker jeg den varmeste glæde.

Hvilket sted på Christianshavn
bringer dig glæde?

Christianshavn gemmer på uendelig mange perler. Men én af dem som betyder allermest for mig er Kasernen i Wildersgade. Jeg gik aldrig i institution fordi min mormor og morfar boede få gader fra mit barndomshjem og de havde både tiden og lysten til at passe min lillebror og jeg. Så hele min barndom har Kasernen været mit andet hjem.

Nathalie Veil

Ejer af Sweet Treat

Hvad betyder glæde for dig?

Glæde er for mig de små gemmesteder i byen hvor man oplever Christianshavns farver og mangfoldighed - ro fra kanalen, naturens lyde og bådenes vuggen, at spise god mad med venner, grine og nyde øjeblikket. Købe blomster fra den lokale blomsterbutik og tage på voldens legeplads med min søn og venner.

Hvilket sted på Christianshavn bringer dig glæde?

Wilders plads er helt speciel for mig. De gamle ejendomme der oser af historie, kanalen der spejler sig, bådene der vugger i vandet og de små kunsthåndværkere der har værksteder her. At sætte sig i en solstråle på “lalala“ restauranten er for mig det perfekte spot. Charmerende på en ægte måde. Deres Aperol vogn kommer frem og livet leves. Folk kommer ud fra deres små huler og pludselig leves livet lidt sjovere!

Frederikke Kaysen

Product Development Manager, A.P. Møller-Mærsk

Hvad betyder glæde for dig?

Glæde er min største energikilde. Den kommer sjældent ud af det blå, og følges for det meste med sin søster, frihed. Fri til at vælge. Og jeg ved jo godt, at jeg har den frihed det meste af tiden, men indimellem, når jeg bliver vækket før solopgang af iPhones fortolkning af fuglesang, så glemmer jeg det lidt. Men dét er i virkeligheden noget af det bedste ved glæde. At den forstærkes i kontrasten. For når den endelig vender tilbage som forår efter en følelsesmæssig februar, er den endnu mere kraftfuld, end hvis den hele tiden havde været her.

Hvilket sted på Christianshavn
bringer dig glæde?

Her i mit hjem på Christianshavn har jeg let ved at finde glæde. Her er jeg fri til at spise pandekager til alle måltider, sidde oppe hele natten og male eller have nattøj på i dagevis.

Ida Skov Gudmundsen-Holmgreen

Kostumier

Hvad betyder glæde for dig?

Glæde for mig er at nyde noget god mad og en kold øl på varme sommeraftener og at grine med de mennesker jeg elsker.

Hvilket sted på Christianshavn
bringer dig glæde?

Min kæreste og jeg har et spot nede ved havnen, hvor vi ofte mødes om sommeren efter arbejde og drikker en øl og snakker om dagen imens solen
sidste stråler varmer.

Carla Carli Bom

Ejer af Lash Lab

Hvad betyder glæde for dig?

Glæde for mig er familie. At grine. Oplevelser i naturen.

Hvilket sted på Christianshavn
bringer dig glæde?

Mange steder. Jeg er opvokset på Christiania, som er et dejligt sted, der for mig bringer mange eventyrlige barndomsminder. Jeg elsker naturen midt i en storby. Og selvfølgelig min lille klinik på Christianshavn med den skønneste udsigt til kanalen. Snart kan jeg følges med min datter på arbejde, der starter i vuggestue lige ved siden af. Det er hyggeligt.

Anne Cecilie Aarfing

Pædagogisk Leder

Hvad betyder glæde for dig?

Glæde kan jeg finde i alt fra en god kop kaffe, et smil fra min søn, en gåtur ved Voldene, et kærligt kys fra min kæreste til lange sommeraftenener med venner og familie. Glæde for mig handler ikke om, hvad man har, men om hvem man har, og det har kun en værdi, hvis jeg har nogen at dele den
med.

Hvilket sted på Christianshavn
bringer dig glæde?

Min lokale kaffebar “Sweet Treat" er et sted, som skaber glæde og betyder rigtig meget for mig, fordi det netop er et nedslag i alt det, som jeg
oplever, at Christianshavn repræsenterer; mangfoldighed, frihed, uperfekt æstetik, tid til hinanden, et urokkeligt fællesskab og følelsen af at høre til.

Sascha Ørbækker

Wholesale & Collabs, Grød

Hvad betyder glæde for dig?

Grundlæggende tror jeg, at jeg er ret enkel at glæde. Hvis jeg har sovet nok, har været i naturen, er omgivet af mennesker med fed energi, spiser et herligt måltid og drikker hvidvin i smukke omgivelser – så er min glæde gjort.

Hvilket sted på Christianshavn
bringer dig glæde?

Christianshavn er mit ubetinget yndlingssted i København, fordi her er mere luft, vand og plads. Jeg elsker at bo mellem de dyre lejligheder ved Krøyers Plads og de skæve hjemmelavede huse på Christiania. Jeg kan godt lide Edition CPH, fordi det også rummer meget forskellig kunst, så uanset om du kan lide danske kunstnere eller vil opleve upcoming udenlandske kunstnere, så er det her alt sammen. De lader sig ikke begrænse af én stil og det gør man som gæst også bliver nødt til at være mere åben.

Maya Bohr

Cand.mag.psych

Hvad betyder glæde for dig?

Som den stereotype Tyr jeg er, holder jeg af at bygge rede og at befinde mig i hjemlige omgivelser. Fællesskabet og tryghedsfølelsen af at kunne hilse på hinanden og få en sludder, når man er udenfor døren gør mig glad. Jeg er vokset op i en landsby i Sverige, og da hilse vi altid på hinanden, ligegyldig om det var nogen man kender eller ej. Det gør vi også her i landsbyen midt i byen, og det holder jeg rigtig meget af.

Hvilket sted på Christianshavn
bringer dig glæde?

Jeg kan ikke lade være med at smile, når jeg går forbi Indkøberen på Christiania. Her samles hunde, børn, og voksne for at snakke, lege og få en øl eller vand i solen - her er folk til stede i nuet. Hver gang jeg kommer op af trappen til metroen, så fyldes jeg af en tilfredshed over at jeg bor i det sjoveste og skæveste område i byen - hvor der er plads både til hjerte, sind og numse.

Søs Uldall-Ekman

Børnekulturformidler

Hvad betyder glæde for dig?

Glæde for mig er forbundet med at være på evig opdagelsesrejse gennem hverdagen.

Hvilket sted på Christianshavn
bringer dig glæde?

Farve har en stærk indflydelse på mig og derfor kan en nuance eller et farvespil eller en måde lyset rammer en bygning være med til at gøre mig glad. Specielt på Dronningensgade.