Ansvar

Vi er stolte over at være en ansvarlig virksomhed, i en sådan grad at vi synes vores ansvarlighed er lige så vigtig som vores kollektioner. Vores arbejde er forankret i UN Global Compacts principper - verdens største CSR initiativ. Vi arbejder tæt sammen med vores leverandører om hele tiden at blive bedre og sikre ordentlige forhold inden for mennesker og miljø, herunder menneskerettigheder, arbejdsforhold og bæredygtighed. Hvis du vil vide mere om de krav vi stiller vores leverandører, kan du læse Modström's Supplier Code of Conduct.

Vores leverandører

Vi tilstræber, at vores tøj produceres under ordentlige forhold. Vi informerer og guider vores leverandører og underleverandører omkring vores værdier og principper. Vi har stor tillid til vores leverandører, og stræber altid efter et længerevarende samarbejde med dem. Skulle det ske, at en leverandør ikke følger vores principper, vil vi omgående tage action. Vi vil i tæt samarbejde med vores leverandører hjælpe dem med at optimere deres arbejdsprocesser, så de hurtigst muligt overholder vores principper igen. Hvis der er tale om et alvorligt brud på Modströms Supplier Code of Conduct tøver vi ikke med at ophæve samarbejdet.

Un global compact

Vi støtter UN Global Compact og deres 10 globalt accepterede principper omhandlende menneskerettigheder, arbejdsforhold, miljø og anti-korruption. Ved at støtte verdens største CSR initiativ, sammen med tusindvis af andre virksomheder, kan Modström være med til at gøre en forskel og sikre endnu mere ansvarlighed i modeindustrien. Hvis du vil vide mere om de 10 principper og vores tiltag, så læs Modström's UN Global Compact Communication on Progress.

Land of hope

En sag tæt på vores hjerte er organisationen Land of Hope grundlagt af Anja Ringgren Lovén. Det er en frivillig organisation der kæmper for børns rettigheder og har særligt fokus på børn i Nigeria, der beskyldes for at være hekse. Modström har siden 2014 sponsoreret en "Child Development Officer" og en sygeplejerske til Land of Hopes børnehjem i Nigeria.

Arbejdsforhold

Som beskrevet i Modströms Supplier Code of Conduct har vi en klar holdning til arbejdsforholdene hos vores leverandører og deres underleverandører. Vi tolererer ingen form for tvunget arbejde eller børnearbejde og alle arbejdere har ret til sikre og sunde forhold. Det er vigtigt for os at vores tøj er produceret under ordentlige forhold, og vi gør alt for at informere og guide vores leverandører og underleverandører til at følge vores værdier og principper. Vi har stor tillid til vores leverandører og ønsker at bygge længerevarende arbejdsrelationer.

Produktion

Når vi skriver kontrakt med en leverandør bliver der skrevet under på, at de under ingen omstændigheder producerer tøj der sætter forbrugerens helbred i fare. Mere præcist ikke bruger produkter der indeholder farlige kemikalier. Ydermere kræver vi, at ingen arbejdere er udsat for kemikalier der er potentielt farlige for deres helbred. Vi holder nøje øje med udviklingen af regulativer inden for brug af kemikalier, og sker der ændringer informerer vi øjeblikkeligt vores leverandører. Vi forventer samtidigt, at vores leverandører til enhver tid følger regulativerne gældende i deres land.

Dyrevelfærd

Modström tolererer og bruger ikke dun og fjer plukket fra levende dyr. Ydermere er alle dun i Modströms kollektioner certificeret af Responsible Down Standard, som sikrer basal dyrevelfærd og bidrager med
uddannelse iblandt leverandører i industrien.