Creatives of Amsterdam

Creatives of Amsterdam

”Creatives of Amsterdam” er titlen på Modströms nyeste portrætserie, som fokuserer på kreative kvinder der arbejder med og skaber kunst i hjertet af Amsterdam. Modström hylder hver sæson stærke og passionerede kvinder og deres glæde ved hvad de laver igennem mantraet, The Power of Joy. Med udgangspunkt i kreativitet og glæde har Modström fokus på 5 seje kvinder der alle har Amsterdam som deres kreative base. Kvinderne lader os – iført deres favorit styles fra den nyeste Modström kollektion – komme tæt på deres arbejde og deres glæde ved netop deres passion.

#modströmXamsterdam #creativesofamsterdam #modström

Foto:
Lotte Hesseling / @alotpictures
Vert Creation / @vertcreation

Soraya gunning - founder & designer of nuoya studios

Fortæl os, hvad du elsker ved din kreativitet og din kunst?

Det jeg virkelig elsker er at min kreativitet er noget, der er min egen. Ingen fortæller mig, hvad jeg skal gøre, og ingen fortæller om det er godt eller skidt. Det er virkelig en måde hvorpå jeg kan udtrykke mig selv, og alle de tilfældige tanker og ideer der opstår i mit hoved. Også fordi mit arbejde er så tidskrævende et håndværk, fungerer det også som en meditationspraksis. Det renser mit sind, og alle bekymringer fra omverdenen er væk i det øjeblik.

Hvordan bringer kunst dig glæde?

Det giver mig glæde, fordi det er det øjeblik, hvor jeg kan være helt mig selv og totalt miste mig selv, på en god måde.

Hvordan inspirerer Amsterdam dig i dit arbejde?

Jeg har mødt så mange forskellige mennesker i Amsterdam, som alle udtrykker deres kreativitet på så mange forskellige måder. Det er virkelig noget, jeg elsker ved Amsterdam. Jeg føler virkelig, at min generation og den efter mig, går efter det de vil og ikke hvad "samfundet" fortæller dem de skal gøre. Amsterdam er et godt sted for sådanne mennesker.

Maryse Ceha - contemporary artist

Fortæl os, hvad du elsker ved din kreativitet og din kunst?

Det er som at være i min egen boble hele tiden. Jeg er en drømmer, og da maleri er mit job, kan jeg være i mit eget hoved alle ugens dage. Jeg elsker at visualisere, eksperimentere og derefter skabe alt, der falder mig ind.

Hvordan bringer kunst dig glæde?

Kunst i enhver form, hvad enten det er at skabe eller observere, skaber glæde hos mig. Små overraskelser, jeg oplever, når jeg blander nye materialer, eller hvordan resultatet af farver kan røre mig. Men især den feedback, jeg får fra mine kunder, når de kommer efter deres nye kunstværk, betyder alt for mig.

Hvordan inspirerer Amsterdam dig i dit arbejde?

Amsterdam er fuld af kreativitet. Jeg nyder at gå rundt efter en lang arbejdsdag for at rydde hovedet for at finde nye ideer. Amsterdam er det perfekte sted til dette. Der er så mange gallerier, åbne kunststudier, inspirerende mennesker, smukke steder og mangfoldigheden er enorm! Jeg elsker virkelig at være fluen på væggen nogle gange og observere livet i Amsterdam.

Sarah Neutkens - composer & writer

Fortæl os, hvad du elsker ved din kreativitet og din kunst?

At være fri til at skabe i enhver mulig disciplin er en af de største former for frihed for mig. At skrive, tegne, lege... Det gør mig i stand til at udtrykke mig på den mest ærlige og rå måde som muligt. Det gør livet værd at leve!

Hvordan bringer kunst dig glæde?

Det er altid en overraskelse at se, hvordan kreativitet giver form til tanker, begivenheder og følelser. Resultatet er altid lidt uventet, hvilket gør kunsten til et fantastisk eventyr, der bringer så meget glæde.

Hvordan inspirerer Amsterdam dig i dit arbejde?

Amsterdam kan både føles som en lille landsby og en internationalt åbensindet by: Det er netop det, der inspirerer mig.

Anneke Krull - founder & curator of the i love illustrations gallery

Fortæl os, hvad du elsker ved din kreativitet og din kunst?

I mit arbejde som freelance Art-Director for modemagasiner og brands har jeg altid samarbejdet med modeillustratorer rundt i hele verden. I september 2020 startede jeg I love Illustration Gallery, et boutique-galleri i ”De Hallen”, Amsterdam med fokus på moderne modeillustration. Her arrangerer jeg soloudstillinger og gruppeudstillinger med kendte og nye kunstnere rundt om i verden.

Hvordan bringer kunst dig glæde?

Som gallerist bringer det glæde at spotte kommende talenter rundt om i verden og støtte dem ved at give dem et hjerteligt sted at vise deres værker. Hver ny udstilling i mit boutique-galleri giver mig glæde.

Hvordan inspirerer Amsterdam dig i dit arbejde?

Det kreative fællesskab i Amsterdam er meget inspirerende. Jeg repræsenterer mange Amsterdam-baserede modekunstnere. Galleriet repræsenterer også eksklusivt værker af den ikoniske Amsterdam-baserede modeillustratør Piet Paris.

Danique Dobbe - interior stylist

Fortæl os, hvad du elsker ved din kreativitet og din kunst?

Det bedste ved min kreativitet er, at den næsten aldrig stopper. Jeg bliver inspireret af de mest simple ting, såsom en smuk dør i Paris, eller en genstand, jeg finder i en lille lokal butik. Disse genstande giver mig ofte inspiration til flere nye ideer. Jeg føler mig heldig over, at jeg kan arbejde hvor som helst på grund af min kreativitet og er ikke bundet til at være ét sted.

Hvordan bringer kunst dig glæde?

Jeg har altid været en samler og kan finde interessante objekter overalt. Min lejlighed er fuld af dem, og jeg elsker også at bruge dem professionelt, når jeg laver stylingprojekter. Ofte kan disse genstande give et projekt en ekstra autentisk følelse. På det seneste har jeg også modtaget mange forespørgsler fra kunder, hvilket fik mig til at beslutte mig for at starte min egen samlerbutik. Gennem dette håber jeg også at gøre andre mennesker glade med alle mine samlede genstande.

Hvordan inspirerer Amsterdam dig i dit arbejde?

Siden jeg var fjorten år gammel, var jeg sikker på, at jeg ville flytte til Amsterdam. Da jeg kommer fra en lille by, følte jeg, at Amsterdam var stedet, hvor alting skete. Jeg elsker, hvordan folk bevæger sig rundt og bor i byen, for eksempel om lørdagen på det lokale marked Noordermarkt i Jordaan-kvarteret. Jeg kunne sagtens bruge dagen på at se folk der. Amsterdam har også lært mig at udvikle mig selv og stole på min egen stil og smag. Bare hold dig til det, følg ikke flokken.