Havnens foodies


Modström hylder endnu engang 'The Power of Joy' og Christianshavn - denne gang med en portrætserie af ti kvinder, som alle arbejder på ét af havnens skønne spisesteder. I kampagnen er kvinderne fotograferet på deres arbejdsplads på Christianshavn, hvor de hver fortæller om, hvilke kerneværdier de forbinder med deres arbejdsplads, hvorfor de elsker at arbejde netop her og hvilken relation de ellers har til Christianshavn. De ti glade, stærke og inspirerende Christianshavner-Foodies er iført et selvvalgt outfit fra Modström.
Portrætserien fungerer samtidig som en miniguide til interessante og smagsfyldte spisesteder, som bestemt er et besøg værd på havnen.

#modströmXchristianshavn #havnensfoodies

Signe Riis-Hansen

Tjener på Donda

Fortæl hvorfor du elsker at arbejde hos Donda?

Donda er en arbejdsplads, hvor alle har en særlig (livs)historie. Generelt er jeg enormt nysgerrig på mennesker og derfor synes jeg at særligt mine kollegaer gør det til en fantastisk arbejdsplads. Der er plads til både det seriøse og til det skæve som vi alle rummer. Jeg tror og håber at gæsterne kan mærke vi har det sjovt når vi er på arbejde, alt imens vi er med til at give dem en god og anderledes aften. Det er i hvert fald noget jeg selv sætter rigtig meget pris på når jeg er ude at spise. Også er der selvfølgelig maden og hele konceptet! Jeg elsker selv at gå ud at spise, drikke god vin og blive overrasket. Det er virkelig en fornøjelse at være med til at levere noget for gæsterne, som man kan være stolt af. Jeg elsker at køre service og opleve den dynamik der kan opstå mellem os og gæsterne.

Hvad er din relation til Christianshavn, udover arbejde?

Jeg har arbejdet på Christiania i 5 år, og i en årrække forgik stort set hele mit liv og hele min hverdag derude, på trods af at jeg ikke boede der. Arbejde, fodbold, venner, fester og så videre. Derigennem har jeg lært så meget om hvordan et liv også kan se ud og jeg har mødt mennesker med nogle af de vildeste livshistorier jeg nogensinde har hørt. Årene jeg har tilbragt her på Christianshavn har givet mig nogle oplevelser og livserfaringer som jeg aldrig vil være foruden.

Signe Bagger

Grafisk designer og arbejder på Sweet Treat

Fortæl hvorfor du elsker at arbejde hos Sweet

Jeg elsker hvordan stemningen på Sweet Treat kan være afslappet og eventyrlig på samme tid. Ofte føler jeg, at jeg får en lille bid af det menneske, jeg serverer for med mig - nogle gange i form at et venligt smil eller en hyggelig bemærkning andre gange gennem lange røverhistorier og ballondyr. Det er et frirum, hvor det ikke handler om mig selv, men om at skabe en dejlig atmosfære og give folk en rar oplevelse. Det giver meget igen!

Hvad er din relation til Christianshavn, udover arbejde?

Da jeg for fire år siden kom ind på Kunstakademiets Designskole og flyttede fra Jylland til København, blev Christianshavn hurtigt omdrejningspunkt for min dagligdag. Med skolen lige rundt om hjørnet (på Holmen) og arbejdet på Sweet Treat har Christianshavn været kulisse til alt fra fyraftensøl og sene jazz aftner til travle hverdagsmorgener og frokostpauser ved kanalen. Jeg tror bedst jeg kan beskrive Christianshavn som en ven der tog imod mig med et varmt kram, da jeg startede mit liv i København. Vi krammer stadig.

Pernille René

Tjerner på Christianshavns Færgecafé

Fortæl hvorfor du elsker at arbejde hos Christianshavns Færgecafé?

Christianshavns Færgecafé er noget helt specielt. Det sammenhold man som kollega opbygger er helt ubeskriveligt. Det er kliché, men dog sandt - man bliver en lille familie. Jeg kommer stadig ned forbi, selv om jeg ikke er på arbejde, bare for at sige hej. Det kommer jeg nok aldrig til at slippe. Jeg har været med nærmest fra starten, da Erik Frandsen overtog det. Jeg har kunnet se det hele vokse fra primært at have de lokale folk på besøg, til større turistforsamlinger. Det skønne er, at stedet stadig er lige så lokalt og nede på jorden som fra start. Det er helt specielt som tjener, at blive mødt af stamgæster der husker dig.

Hvad er din relation til Christianshavn, udover arbejde?

Jeg er oprindeligt fra Slagelse, og havde derfor også en ganske bestemt forestilling af hvad Christianshavn var – ikke et sted jeg mente ville være for mig, men Christianshavn kan bare noget særligt. Det er lidt ligesom at forsøge at beskrive ordet "hygge" til en turist. Det er en følelse, en stemning der næsten ikke kan beskrives. Det er et sted jeg kommer for at slappe af, gå en tur med min mand, eller drikke en kaffe med min veninde. Det er også et sted jeg bader, spiser fantastisk mad og drikker hvidvin i sommervarmen.

Sallie Fupz Forchhammer

Leder af Parterre

Hvilke kerneværdier forbinder du med Parterre?

Jeg synes det er lykkedes at få skabt en lille, lokal oase på Christianshavn. Mange af vores naboer er også vores stamgæster og det gør, at vi helt naturligt er blevet en integreret del af lokalområdet. For mig handler det hele om at gøre det enkelt og godt, vi behøver ikke overkomplicere tingene så længe alt bliver gjort ordentligt. Økologiske grønsager, store smil og selvfølgelig rigtig god kaffe.

Fortæl hvorfor du elsker at arbejde hos Parterre?

Jeg får lov til at være en del af det virkelig stærke lokalmiljø som Christianshavn har og som jeg har savnet siden jeg flyttede herfra. Derudover var det meget rørende at opleve vores gæsters glæde ved at vi genåbnede efter COVID-19 nedlukningen, hvor der var en helt særlig følelse af sammenhold, hvilket stadig er med til at holde os oven vande i en hård tid. Christianshavn støtter op om Christianshavn og det er stort at se det sammenhold folde sig ud.

Hvad er din relation til Christianshavn, udover arbejde?

Jeg er født og opvokset på Christiania og boede efterfælgende en del år i den gamle filmskole på Dronningensgade. Så selvom jeg ikke længere bor på Christianshavn, er det mit hjem og uden sammenligning min yndlings bydel.

Thyra Højriis Pilegaard

Restaurantchef og sommelier på Sankt Annæ 8

Hvilken kerneværdier forbinder du med Sankt Annæ 8?

En lokal stemning, hvor alle skal føle sig velkomne. Smagfuld og ærlig mad af gode råvarer samt kvalitetsvin serveret i hyggelige omgivelser til rimelige priser. Og så er det vigtigt at alle der arbejder her, på hver deres måde har en stor kærlighed til mad og vin.

Fortæl hvorfor du elsker at arbejde hos Sankt Annæ 8?

Christianshavnerne er et meget blandet folkefærd, stemningen er provinsiel og hvis de mener, at noget skal siges, så siger de det bare, det kan både være en skideballe eller en kærlighedserklæring, så er det ude af verden. Nogle gange er det irriterende, men det er også ret lige til.

Hvad er din relation til Christianshavn, udover arbejde?

Min relation er opstået gennem mit arbejde. Mit første job i København var i Lagkagehuset på Christianshavn og jeg har arbejdet i området lige siden. Selvom jeg aldrig har boet her, så har jeg "hjemme på Havnen", det blev mit faste holdepunkt og jeg lærte mange lokale at kende. Lagkagehuset var den eneste bager dengang, alle skulle jo have brød og hvem kan ikke lide en storsmilende bagerjomfru, der kom direkte fra Svendborg? Jeg blev taget godt imod og mærkede hurtigt en tilknytning, så det blev bare mit område.

Karina Nayja Comae

CEO & Founder af The Organic Boho

Hvilke kerneværdier forbinder du med The Organic Boho?

The Organic Boho´s kerneværdier er mange og vi har brugt lang tid på, at få dem defineret klart. Hvis jeg skal fremhæve nogle af de værdier, som jeg finder vigtigst hos Boho er det absolut vores integritet, passion og ansvarlighed - Vi elsker virkelig det vi laver og det ansvar, som hviler på vores skuldre.


Fortæl hvorfor du elsker at arbejde hos The Organic Boho?

Der er mange ting jeg elsker ved, at arbejde hos The Organic Boho, men mest af alt så er det at møde vores kunder hver eneste dag, de er så fantastiske til at fortælle os hvor meget de værdsætter vores koncept og vision, det betyder alt! Herudover er jeg meget taknemlig for, at vi kan få lov at arbejde sammen som familie og få en masse positive oplevelser sammen.

Hvad er din relation til Christianshavn, udover arbejde?

Min relation til Christianshavn er udover at drive The Organic Boho en masse netværk i lokalområdet - jeg havde faktisk ikke en særlig stor relation til "Havnen" før jeg åbnede Boho og jeg kan huske, at en af de første dage vi havde åbent fik vi besøg af en lokal Christianshavner, som lod mig fortælle, at hvis ikke jeg gjorde hvad jeg kunne for, at blive en del af lokalområdet hurtigt kunne jeg risikerer aldrig, at blive accepteret - Det blev vi heldigvis og vi elsker, at være en del af Boheme miljøet herude - Her er plads til alle slags mennesker og her passer man på hinanden, men bedst af alt så er her højt til loftet.

Denise Frøidt Borkhardt

Bar manager på Nærvær

Hvilke kerneværdier forbinder du med Nærvær?

Det handler om den fulde oplevelse - at komme hos Nærvær handler om at være sammen, nyde og være tilstede. Nærvær er placeret på Christianshavn, som jeg kalder en landsby i en storby. Det indebærer nogle værdisæt som også kan overføres til Nærvær, fordi en aften hos os skal føles som et pusterum fra storbyens trummerum, hvor man kan læne sig tilbage, nyde omgivelserne og betjeningen, som er nede på jorden og ikke mindst den gode mad og vin.

Fortæl hvorfor du elsker at arbejde hos Nærvær?

Jeg elsker at arbejde på Nærvær, fordi man arbejder med kvalitet og derfor kan være stolt af de produkter der leveres. Samtidig er der plads til at være sig selv når man går på arbejde, hvilket jeg elsker. For de fleste i servicebranchen, bliver arbejdet en livsstil og derfor er det rart at man kan være sig selv.

Hvad er din relation til Christianshavn, udover arbejde?

Christianshavn har altid været en lille lomme i København, hvor jeg får følelsen af ferie og afslappethed. De seneste år er jeg begyndt at opleve flere og flere sider af bydelen og den er så alsidig. Jeg har især en følelse af, at formålet med Christianshavn er at skabe glæde, hvilket bydelen i hvert fald giver til mig.

Kathrine Holmegaard

Medejer af The packhouse

Hvilken kerneværdier forbinder du med The Packhouse?

Vi er tre venner der har en kæmpe passion for det vi laver. Sæsonen er noget vi går meget op i når vi laver ny menu og i den sammenhæng prøver vi så vidt det er muligt at købe danske og økologiske råvarer. Jeg elsker at bruge mine fridage på at sanke frugt og urter til caféen. Æstetik er også utrolig vigtigt for os. Man spiser først og fremmest med øjnene og vi gør rigtig meget ud af, at hver enkelt ret ser smuk og indbydende ud.

Fortæl hvorfor du elsker at arbejde hos The Packhouse?

Lokalsamfundet og den støtte og omsorg man har for hinanden, er helt unik. Det mærkes især i disse Corona-tider hvor mange spørger ind til os og virkelig ønsker at det går godt. Derudover er det jo skønt at starte dagen med en kop kaffe og udsigten over kanalen.

Hvad er din relation til Christianshavn, udover arbejde?

Inden vi åbnede The Packhouse havde jeg ingen relation til Christianshavn, men nu har jeg virkelig fået øjnene op for den charmerende bydel som nærmest er blevet mit andet hjem.