PLAYFUL HOME

Hos Modström elsker vi kreativitet! I denne specielle tid hvor vi skal være mere hjemme vil vi gerne hylde kreativiteten og inspirere til at udfolde ens kreative sider på en legene måde. Derfor har vi i denne portrætserie spurgt nogle seje kvinder om de vil vise hvordan de arbejder kreativt derhjemme i deres 'Playful home'. De har hver især skudt billeder af dem selv iført et selvvalgt outfit fra Modström og lavet en 'how-to-guide', som inspirerer til være kreativ i dit 'playful home'.

#modströmplayfulhome #modströmmoment

IDA RAVN

Det er vigtigere end nogensinde lige nu, at kunne kultivere en indre ro. Meditation behøver i virkeligheden ikke være andet end en kort stund med fokus på åndedrættet og opmærksomhed på kvaliteten af dine tanker men jeg vil gerne dele en af mine absolut yndlingsteknikker der kan hjælpe os med at gå en smule dybere.

Denne meditationsteknik er et godt udgangspunkt hvis man er ny til at meditere. Det er en simpel måde du kan skabe et lille åndehul i din hverdag. Teknikken skaber effektivt nærvær over for den strøm af oplevelser og liv, der konstant strømmer igennem dig.

Rummet og atmosfæren omkring dig kan være en vigtig komponent for kvaliteten af din meditation, især i starten. En nem måde at lade sanserne falde til ro på kan b.la. være at tænde et lækkert duftlys, røgelse og måske lidt Palo Santo som er et helligt træ der renser energierne omkring dig. Sørg for du sidder et roligt sted, telefonen er lagt langt væk og giv dig selv en mulighed for et stille øjeblik.

Denne guide er delt op i tre dele men bemærk at ingen af punkterne har til fordel at der skal ske noget. Det handler faktisk om det modsatte. Det handler om at slippe kontrollen og lade øjeblikket flyde frit.

how-to: Hjemme meditation

1.
Start siddende i en behagelig stilling. Brug et øjeblik på at mærke kroppens fundament, mærk gulvet under dig og hvordan kroppen smelter ned og lader sig hvile. Når du bringer fokus på din fysiske berøring med jorden under dig på denne måde, vil du kultivere en øget grounding og naturligt en følelse af at være mere til stede.

2.
Begynd nu at bringe fokus på dit åndedræt, som flyder let og ubesværet ind og ud gennem næsen. Mærk hvordan du fylder maven forsigtigt op på en indånding og tømmer den på en udånding. Du kan nu skabe lidt mere plads til åndedrættet og få en fornemmelse af at du trækker vejret ud i hele kroppen. Mærk hvordan denne følelse af kropslig rummelighed har en lys og let kvalitet.

3.
Du kan nu begynde at afspænde dit ansigt. Giv slip i læberne. Lad tungen være afspændt. Giv slip i kæben. Mærk dine øjne og lad dem ligge sig godt til rette i øjenhulerne. Mærk hvordan panden er afspændt. Derefter kan du flytte din opmærksomhed ned til midten af dine skulderblade og lad dette sted bliv blødere. Få en fornemmelse af, at hjertet smelter ned i brystet.

Herfra har du nu et godt udgangspunkt til at fortsætte med at meditere med et afspændt sind. Tanker vil dukke op og dette er ganske naturligt – meditation er at være opmærksom på disse tanker. Se dem komme, acceptere at de er der og lade dem blidt flyde væk igen.

Til sidst kan du afslutte øvelsen med at lægge mærke til din sindsstemning. Hvordan har du det lige? Hvordan er kvaliteten af dine tanker ift. Inden du startede meditationen? Stille og roligt kan du vende tilbage til nuet og resten af din dag.

Held og lykke

Stephanie Broek

Folk bliver ofte overrasket over, at jeg ikke drikker kaffe. Jeg elsker duften, men jeg har aldrig vænnet mig til smagen. Men jeg følte altid, at jeg gik glip af noget. Kollegaer, der går til kaffepauser, venner der fabler om et nyt kaffested, min kærestes fortsatte søgen efter at kunne lave den perfekte kop kaffe hver morgen. Jeg led af seriøs kaffe FOMO.

Det var lige indtil jeg blev introduceret til matcha for et par år siden i New York. I århundreder har matcha været hjørnestenen i traditionelle japanske te ceremonier. Det er et lysegrønt pulver fremstillet af fint pulveriserede tørre teblade. Jeg bestilte en matcha latte og blev straks forelsket. Matcha har en lidt bitter, vegetabilsk smag, men på en eller anden måde i kombination med havre- eller mandelmælk er det den perfekte forfriskende og nærende morgendrink. Om sommeren drikker jeg den kold med isterninger og om vinteren som en varm latte. En matcha latte indeholder den samme mængde koffein som en kop kaffe, men teens virkning er meget mere energisk og længerevarende. Matcha indeholder aminosyre L-Theanin, der nedsætter frigivelsen af koffein og har en beroligende, afslappende virkning.
Så det kommer sandsynligvis ikke som en overraskelse for dig, at jeg ikke længere har kaffe FOMO. Endelig ved jeg, hvordan det er at vågne op spændt på en morgendrink. Jeg elsker at gå til matcha-pauser og prøve hver café i byen, der har matcha'er på menuen (Yusu, Toki og Uncommon er mine favoritter i Amsterdam). Og for nylig fandt jeg den perfekte opskrift på en matcha latte.

HOW-TO

At fremstille den perfekte matcha latte er let, så længe du har de rigtige ingredienser og værktøjer.

Ingredienser:
- 2 små bambus skefulde af økologisk matcha pulver
- 75 ml varmt vand, helst 60 grader varmt
- Et glas plantebaseret mælk. Jeg bruger altid ’Oatly Barista Edition’, da den er super cremet.
Læg matchaen i en skål og tilsæt vandet. Brug et japansk piskeris af bambus og pisk ingredienserne så hurtigt som muligt ved hjælp af en M- eller W-formet bevægelse. Bliv ved med at piske i mindst 20 sekunder, indtil alle klumperne er opløst. Tilsæt mælken (enten varm eller kold med isterninger), og det er det. God fornøjelse!

TRINE KJÆR

Jeg prioriteter altid at spise godt. Lige meget hvor travlt jeg har, så ved jeg at mad er kilden til ro og at dagen bliver god.
Jeg spiser ikke efter nogle bestemte regler - det har jeg fundet ud af at livet er for kort til. Jeg spiser for smagen og for hyggen - for hjemme hos os er det over måltiderne vi får snakket bedst.

Jeg elsker at spise ude, men de her tider gør at vi mere end nogensinde før bruger meget tid derhjemme. Jeg har i corona perioden lært at bage med surdej og så er jeg begyndt at lave pasta selv - en disciplin som min mand mestrer.
En af mine yndlings pastaretter som er relativt hurtig at lave er pappardelle al limone.

HOW-TO

1.
Til pastadej skal du bruge følgende (jeg bruger David Fischers opskrift) 400 gr tipo 00 mel, 200 gr semola mel, 7 æggeblommer og 1 hel æg plus 1 tsk salt. Lav en mel vulkan og put æggeblommer og det hele æg i midten. Bland derefter ingredienserne sammen først med en gaffel og derefter med fingrene.

2.
Når dejen er samlet skal den stå på køl et par timer inden du ruller den ud på pastamaskinen. Jeg rullede den ned til niveau 2 i tykkelse

3.
Skær pastadejen ud til pappardelle. Mine blev ca 25 cm lange og 2,5 cm tykke. Bare på øjemål.

4.
Sæt vand over til kog i en gryde. Halver en citronen og steg den i lidt olie til den bliver brun og lidt karamelliseret.

5.
Tilsæt en god klump smør til citronen på panden og et godt squeeze olivien olie. Pas på smøret ikke bliver for brun.

6.
Kog dine pappardelle i et minut og tag derefter pastaen over i panden til smør/olie/citron blandingen. Husk et par skefulde kogevand over i sovsen.

7.
Tag citronerne op og pres saften i panden. Sluk kogeblusset og tilføj rigeligt med parmesan til sovsen på panden.

8. Server pastaretten på din yndlings tallerken. Kværn frisk peber på og riv ekstra parmesan over. Buon Appetito!

Rose Svane

Jeg har for et par måneder siden startet en lille kreativ virksomhed op sammen med min veninde, hvor vi sælger håndlavede items. Det er blevet vores lille hjertebarn, som vi bruger alt vores tid på. Jeg står for at producerer alle de hæklede items og jeg hækler derfor mere end nogensinde før. For mig er det helt meditativ at sidde uforstyrret af omverden og kunne skabe alverdens ting ud af garn og jeg elsker at kunne fører alle mine ideer ud i verden gennem hæklingen.
Jeg deler meget sjældent mine opskrifter, da jeg aldrig har tid til at skrive dem ned, men i denne guide vil jeg dele hvordan man efter min mening laver den perfekte 'Granny Square'.
Der findes utallige udgaver af denne opskrift, men her får i min version af den klassiske 'Granny Square' som jeg i dette tilfælde bruge til at lave et skønt tæppe.

HOW-TO GRANNY SQUARE TÆPPE

Vælg hvilket materiale og hvilke farver dit tæppe skal være lavet af samt hvilken tæthed det skal have. Jeg har lavet mit af bomuld 8/8 og har brugt en hæklenål i størrelse 4mm. Husk, jo større nål jo løsere/tyndere bliver tæppet.

2.
Start første runde med at lave 4 luftmasker og saml til en ring ved at lave en kædemaske i første luftmaske. Hækl nu 3 luftmasker (tæller som 1 stangmaske) og derefter 2 stangmasker ned i den lille ring du lige har lavet. *Hækl nu 2 luftmasker og derefter 3 stangmasker ned i samme hul*. Fortsæt mønsteret fra * til * 2 gange mere. Luk omgangen ved at lave en kædemaske i toppen af den første stangmaske. Du skal efter første runde have 12 stangmasker i alt.

3.
Du kan vælge at fortsætte 2. runde ved at skifte farve eller du kan bare køre videre endnu en række med samme farve. Hvis du vælger at skifte farve skal du klippe snoren, hæfte ende og binde en ny farve fast der hvor du lige har hæftet ende.

4.
I 2. runde skal du igen starte med at hækle 3 luftmasker og derefter 2 stangmasker ned i samme hul. *I det næste hul hækles der 3 stangmasker, 2 luftmasker (disse luftmasker komme til at skabe hjørnerne så arbejdet bliver firkantet) og 3 stangmasker igen ned i samme hul*. Fortsæt mønsteret fra * til * 2 gange mere. I det sidste hul laver du 3 stangmasker og 2 luftmasker og lukker omgangen ved at lave en kædemaske i toppen af den første stangmaske. Du skal efter 2. runde have 27 stangmasker.

5.
Fortsæt nu alle de næste runder som 2. runde men husk på kun at hækle luftmasker imellem stangmaskerne i hjørnerne. Skift farver når det passer dig:-)

Hanni Gohr

Jeg går oftest i genbrugsbutikker og finder gamle illustrerede bøger - mine personlige favoritter er historiebøger helst i sort/hvid og farverige dyre- og blomsterbøger.
Jeg har lavet collager i årevis, så jeg har mange kasser fyldt med udklip, udrevne sider klar til at blive klippet i, silkepapir, karton og sider fra magasiner. Jeg smider aldrig et magasin ud, før jeg har tjekket om der er en side jeg skal rive ud.
Du skal bruge en (god) saks, en limstift, et viskestykke (måske en gammel t-shirt) og et lærred, jeg foretrækker et stykke hvidt A3 karton, men du kan bruge hvad som helst.

How-to
1.
Skænk dig selv en kop te og find noget at lytte til, imens du arbejder. Podcast er min go-to underholdning

2.
Jeg starter med at klippe en masse billeder, nogle gange kan jeg klippe i flere dage, og heldigvis er det meditativt for mig at klippe med en saks. Ved at bruge mine hænder udfoldes min kreativitet og samtidig får det mig til at slappe af.
Når jeg klipper, efterlader jeg ofte en smal kant omkring billedet, så det ikke er klippet helt perfekt og tæt. Den lille kant giver en vis 3D-dybde i collagen.

3.
Når din saksehånd er øm og du har mange udklip, skal du bare begynde at samle din collage. Når jeg arbejder, arbejder jeg bedst med meget at vælge imellem, og mit kontorbord er et stort rod af billeder, men det fungerer bedst for mig at lege og rotere rundt på billederne, indtil noget fungerer. Denne del er den sjove del. Billeder, som var en noget bestemt, bliver stykket sammen og fortæller en helt ny historie. Jeg har en meget specifik æstetik, og jeg kan ikke rigtig sætte fingeren på, hvornår en collage fungerer for mig, og hvornår den ikke gør det.

4.
Jeg kan godt lide kombinationen af kraftige farver med sort/hvid-billeder. Min egen regel er at bruge 3 forskellige elementer. Det vil holde collagen enkel. De 3 elementer, jeg har valgt til denne, er et sort/hvidt hår og arm" klip fra et magasin, en gul kjole også fra et magasin og 5 fugle fra en gammel naturbog, men alle fuglene er de samme for at gøre det simpelt.
5.
Nu til den stressende del, haha. Når du ved, hvor du vil have alle dine stykker, skal du lime. Det er altid nervepirrende, for alle stykkerne er unikke, og hvis du limer forkert, har du ikke et nyt stykke. Jeg fletter mine stykker sammen, men jeg anbefaler som nybegynder, at gøre det i lag. Start med at lime det nederste og arbejd dig så videre frem.

For at undgå bobler er det her viskestykket kommer ind. Efter du har limet motivet på lærredet, tørrer du overfladen med viskestykket fra en side til den anden. Jeg vil ikke sige, at jeg er perfektionist, men i denne del kan jeg ikke lide at lave fejl. Jeg håndterer det som et håndværk. Et limhåndværk, haha.

6.
Læg det under nogle tunge bøger i et døgn.

7.
VOILA, tillykke med dit lille kunstværk.

Robin Balou

Vi lever i en underlig tid disse dage. Nogle gange er de ensomme og vanskelige. Men hey! glem ikke: du klarer dig godt omstændighederne taget i betragtning! Som min ven sagde: '2021 bliver året for selvkærlighed.' Så her er mine noter til mig selv:

- At give slip på vores grundlæggende selvudslettende adfærd

- Stop sammenligninger- Tilgive mig selv- Vær mindre hård ved mig selv

- Livet er for kort til at tilbringe endnu en dag i krig med dig selv

- Husk at være autentisk

Min lille guide til 'Hvordan laver man den perfekte selfie i 2021:

1.Fix dig selv et kamera

2.Vælg dit perfekte ’zoom-outfit’, men hop i et sweatsuit

3.Vælg dit lys

4.Bøj den ene arm

5.Smil som om ingen ser dig

6.Vær kreativ

7.Vær selvsikker, hadere vil alligevel sige, at det er photoshop

8.Vær altid dig selv, også hvis det betyder at være anderledes.

Anne Stooker

Det første glimt af at være illustrator startede for 4 år siden. Jeg ville hver dag poste mine tegninger på Instagram. Efterhånden bemærkede jeg langsomt, at det at skabe tegninger og lytte til moderne klassisk musik føles som et dagligt meditationsmoment.Mine foretrukne teknikker er akvarel og stregtegning. Jeg er inspireret af hverdagsgenstande omkring mig og foretrækker at illustrere enkeltgenstande. Nu hvor vi er meget indenfor, er dette en flugt for mig, at slippe alt rundt omkring mig og hvordan akvarellen tørrer.Som Showroom & PR-manager hos Spice PR (PR-firma i Amsterdam) er jeg ansvarlig for PR-opgaver for brands som Modström, Young Stedelijk og Christian Wijnants. Fra tid til anden holder jeg foredrag på forskellige (kunst-) skoler. Oven i det holder jeg mig beskæftiget med at være freelance kunstner, der illustrerer for bøger, aviser og mine selvproducerende postkort. I den situation, som vi alle er i i øjeblikket, finder jeg det ekstremt vigtigt at give vores kære lidt ekstra. Fortæl dem, at vi tænker på dem. For mig vil jeg i dette tilfælde sende dem mine selvfremstillede postkort!

HOW-TO

1.
Hvad du har brug for: (post-) kort, så du kan illustrere, dem fra Winston & Newton er mine absolutte favoritter, akvarelmaling og andre basale ting som en blyant og en pensel og selvfølgelig et godt humør!

2.
Musik!
Min yndlingsgenre er moderne klassisk musik, som jeg allerede har nævnt ovenfor. Mit go-to er i øjeblikket Max Richter, Dustin O'Halloran & Arvo Part eller La Duree radio på Spotify.

3.
Tænk på den person, som du vil sende postkortet til.
Lad dit miljø inspirere dig, lad musikken lede dig, lad personen inspirere dig. Min række af postkort består af 'Single Objects', et simpelt, stilistisk billede, der er åbent for fortolkning og som fortæller flere historier. Tegn noget, der er tæt og personligt for den tildelte person (f.eks. En croissant til din søster i kombination med en capuccino, fordi det er hendes favorit!)

4.
Send!
Jeg kan godt lide det på den gammeldags måde og sende mine kære en lille besked med posten. Jeg ville finde en postkasse på min cykel og lægge konvolutterne i. Det er også vigtigt at have en lækker konvolut udover postkortene, mine foretrukne er fra Le Typographe, de har så mange at vælge imellem!

Anna Sarlvit

Jeg nyder virkelig at læse, og de sidste par år har jeg været besat af indretning og arkitektur, så den perfekte bog for mig har været en god kombination af ord og smukke billeder. I øjeblikket læser jeg 'Bauhaus', en bog, der illustrerer fotografier, skitser, studier og meget mere fra denne periode. Når jeg læser, elsker jeg at skabe en hyggelig atmosfære i et hjørne derhjemme, så her er min guide til de perfekte rammer for et læsemoment:

1.
Jeg elsker følelsen af friske blomster i mit hjem. Uanset hvilken tid på året det er, føler jeg bestemt, at det giver mig glæde og en meget tiltrængt sommerstemning, når jeg ser på dem. Så selvfølgelig starter jeg med at lave mit hyggelige læsehjørne derhjemme ved at gå til min yndlingsblomsterhandler på Østerbro. Jeg havde haft øje på disse smukke lyserøde liljer i et stykke tid, så de var dem, jeg købte.

2.
Hjemme og klar til at vælge det rigtige hjørne af min lejlighed at læse i. Jeg valgte dette sted, fordi det har en rigtig hyggelig atmosfære med en stor plante, tæpper og et mindre bord til at placere en lækker kop te (og nye blomster) lige ved siden af mig.

3.
Næste step er at finde den rigtige lænestol at sidde i, og det siger sig selv, at komfort er nøglen til at slappe af. Selvom denne Le Corbusier lænestol, som jeg valgte, måske ikke er den mest behagelige, jeg kunne have forestillet mig at slappe af i, er det et af de møbler i mit hjem, som jeg elsker mest. Så når der er en lejlighed for mig til at sidde i den, gør jeg det.

4.
For mig er der ikke noget som en hyggelig eftermiddags læsepause uden en kop af min favorit te med honning. Jeg elsker at samle på forskellige smukke og store tekopper, og her er en, min mor gav mig i gave engang.

5.
Nu til den vigtigste del af denne vejledning; vælg den rigtige bog at læse i. Som nævnt er jeg virkelig interesseret i indretning og arkitektur og blev anbefalet at læse Bauhaus 1919-1933 af min kæreste, der studerer arkitektur. Bauhaus var en skole med sin grundlæggelse i Tyskland, som nu, halvfjerds år senere, er blevet et koncept eller en stil, over hele verden. Med både tekst, billeder og skitser er det den perfekte bog for mig at få historisk viden om et emne, som jeg virkelig er interesseret i