The power of music

Modström hylder hver sæson stærke og passionerede kvinder der tør tænke anderledes, gøre tingene på en ny måde og som oplever glæde igennem det de laver. Med ’The Power of Music’ er vi stolte af at kunne give mikrofonen til fem stærke nye stemmer på den Danske musikscene, der her deler ud af deres viden, erfaringer og håb for fremtiden.

NikoCorlin

The Power of Music

Præsenter dig selv og dit projekt:

Jeg hedder Nikoline Corlin, er 24 år og laver musik under kunstnernavnet NikoCorlin. Jeg har altid skrevet sange og haft musikken med i alle mine livsfaser og valg. I mine tidlige tyvere kunne jeg mærke at jeg havde lyst til at gøre det professionelt. Jeg satte mig for at lave et album og arbejde mere målrettet på at udgive og lave musik, som også skulle være vedkommende for andre. Projektet har været i gang siden 2021 hvor jeg udgav min første single, og så udkom mit debutalbum ’Ocean Thread’ i november 2022. Sangene hylder den gode melodi og er en blanding af pop, folk og rock, man kunne nok godt kalde det for indiepop. Jeg vil gerne udfordre hele genrebetegnelsen lidt, for det er mit indtryk af det fucker lidt med branchen, hvis de har svært ved at putte én i en kasse.

Hvorfor laver du musik?

For mig er det det vildeste sted at gå hen – et privat rum hvor alting kan ske. Jeg havde en meget livlig fantasi som barn og legede til jeg var ret gammel (!?), og det at lave musik minder mig lidt om den fase. Jeg føler at alt kan ske og alle ting er mulige og for mig er det det sjoveste sted at være. Jeg laver musik fordi det åbner min verden og gør den større, og fordi det er i musikkens verden jeg mærker den største forbindelse mellem mennesker. Og det tror jeg i virkeligheden jeg søger i alt – den forbindelse, fordi jeg er pisse rastløs og jeg hader at være alene.

Beskriv din musik med 3 ord:

Divers, følsom og insisterende.

Lyt til NikoCorlin her.

SHOP LOOKET

Goldie 6is

The Power of Music

Præsenter dig selv og dit projekt:

Jeg hedder Goldie 6is og jeg er rapper!

Hvordan mærker du glæde ved at lave musik?

Jeg mærker glæde ved at lave musik når jeg er i studiet, eller når jeg står på en scene og giver den alt hvad jeg har. At få klap på skulderen for ens hårde arbejde er også en rar følelse. At man føler sig set og ikke mindst hørt! Det er en god følelse!

Hvad er dit største ønske med din musik?

Mit største ønske med min musik er at gøre min familie stolt - og opnå de ting jeg satte mig for, da jeg var helt lille. Økonomisk uafhængighed. At kunne give noget tilbage til dem, der lytter med og støtter mig.

Hvad er din største udfordring?

Den største udfordring er min kroniske sygdom SeglCelleAnæmi, men vi kæmper alle med noget. Det handler om at hvis du vil noget nok, så skal du gøre det! Der er intet der kan stoppe mig!

Beskriv din musik med 3 ord:

Rå, intimiderende og spicy - Sommetider også motiverende!

Hvorfor laver du musik?

Jeg laver musik fordi det er det bedste jeg ved og jeg føler det er mit kald. Jeg elsker at stå på scenen og at skabe musik er en helt fantastisk følelse. Intet slår at skabe noget der kan vare for evigt og forhåbentligt også give noget inspirerende tilbage til folk der lytter med.

Lyt til Goldie 6is her.

SHOP LOOKET

Kamma

The Power of Music

Præsenter dig selv og dit projekt:

Jeg hedder Kamma. Jeg er sangskriver, vokalist og producer – og så er jeg drivkraften bag alle æstetiske og kreative valg i mit projekt.

Hvorfor laver du musik?

Jeg bruger det musikalske rum som et terapeutisk rum og bearbejder svære oplevelser og store følelser i mine sange. Min egen fortælling fletter fingre med oplevelser og historier jeg læser om eller hører fra venner. Det er vigtigt for mig at have lov til at tage livet tungt når der er brug for det og dykke ind i det. Om det så er positivt, negativt eller føles umuligt. Det er et sted hvor jeg kan udfordre og skubbe til mig selv. Give mig selv plads til at dagdrømme.

Hvad er dit største ønske med din musik?

Mit største ønske med min musik er at blive set og hørt i både det storslåede og det sårbare. At det jeg laver og hele den personlige fortælling der bor inde i mig, også resonerer hos andre og at der derved kan opstå en skønhed i en fælles forståelse af livsbaner og oplevelser som alt for ofte er usagte. Jeg ønsker at skabe et sted hvor man ikke behøver at skamme sig over at have mange ting at kæmpe med. Hvor der er plads til at gå imod nogle af de værdier og normer som måske ikke er gode for lige netop dig der lytter. Den rejse, at lære at passe på min energi, er jeg selv på hver eneste dag.

Har du et godt råd til helt nye musikere?

Skriv, skriv skriv. Øv dig meget. Og ræk ud til dem du har lyst til eller bare drømmer om at arbejde med. Det skal ikke være skamfuldt at drømme stort. Husk at hver gang noget ikke går helt som du ønskede dig, så har du nye perspektiver til næste gang. Også selvom det gør pisse ondt.

Lyt til Kamma her.

SHOP LOOKET

Jaya Merichau

The power of music

Præsenter dig selv og dit projekt:

Jeg går under kunstnernavnet Jaya Merichau. Jeg rapper, synger og skriver min egen musik. Jeg prøver at være så ærlig som muligt i mine tekster, som ofte handler om mine små livskriser, mine hjertesorger, min dårlige samvittighed og mine tømmermænd. Jeg bobler gennem lidt forskellige genre, men primært pop, hiphop og r’n’b. Jeg er energisk, flabet og melankolsk på en scene.

Hvorfor laver du musik?
Det er noget af det jeg elsker allermest. Det er min terapi og min bedste ven. Mit outbreak og min forløsning. Jeg er en federe person når jeg laver - og er omgivet af musik.

Hvordan mærker du glæde ved at lave musik?

Jeg mærker det fysisk i min krop når jeg laver noget, som jeg synes er det fedeste. Jeg kan sammenligne det med følelsen af at være forelsket. Total manisk og optur. Så mærker jeg især glæden når jeg spiller live. Det er klart noget af det fedeste ved at lave musik.
Hvad er dit største ønske med din musik?
Jeg drømmer om at blive en rapstjerne og spille på de store scener i Danmark, og inspirere andre til at tro på deres drømme og på dem selv.

Lyt til Jaya Merichau her.

SHOP LOOKET

SOFIE1998

The Power of Music

Præsenter dig selv og dit projekt:

Jeg hedder Sofie er er fra 1998 - deraf navnet! Sofie1998 er et nyt soloprojekt. Jeg har kun udgivet ét nummer ’FOR X’ som var med i talentkonkurrencen KarriereKanonen. Alt ved projektet er personligt. Jeg skriver, indspiller og producerer numrene i mit værelse og i numrene deler jeg generøst ud af mig selv.

Hvorfor laver du musik?

Fordi det altid har føltes så rigtigt og fordi det er mega sjovt. Jeg så heldig, at have ressourcerne til at det kan lade sig gøre.

Hvordan mærker du glæde ved at lave musik?

Jeg mærker glæde når jeg slet ikke kan lade være med at arbejde. Hvis jeg f.eks. er sammen med folk jeg godt kan lide, men ikke kan lade være med at kigge på en sang jeg har gang i, fordi det er det eneste jeg tænker på!

Har du et godt råd til nye musikere?

Jeg spildte mange år på at lave eksperimenterende, avant-garde musik indtil det gik op for mig, at jeg selvfølgelig bare skulle lave musik, jeg selv ville lytte til. Så kæmpe råd herfra: Lav den slags musik du kan lide at lytte til. Det giver dig også et boost i arbejdsmoralen, at du ægte digger det du arbejder med.

Lyt til Sofie1998 her.

SHOP LOOKET