Creatives of Christianshavn

Creatives of Christianshavn

”Creatives of Christianshavn” er titlen på denne nye portrætserie fra Modström, der retter fokus mod kreative unge på Christianshavn. Modström hylder hver sæson stærke, passionerede kvinder og deres glæde ved hvad de laver igennem mantraet, The Power of Joy. Med udgangspunkt i unge kreative studerende fra Christianshavn retter Modström fokus på fem seje, kvindelige studerende, der alle har haft Christianshavn som centrum for deres kreative uddannelse. Kvinderne lader os – iført deres favorit styles fra den nyeste Modström-kollektion – komme tæt på deres hverdag og arbejde, hvor de fortæller om processerne bag deres værker til inspiration for alle kreative sjæle.

#modströmXchristianshavn
#creativesofchristianshavn

Emilie Axters – Kandidat i Beklædningsdesign, KADK

Fortæl os hvad du holder af ved dit håndværk og din kreativitet?

Min kreativitet bunder i nysgerrighed. Nysgerrighed over hvordan ting kan hænge sammen eller sættes sammen på ny, og på at lære nye måder at skabe på. Jeg elsker at fordybe mig i forskellige metoder og forsøge at udfordre de konventionelle måder. Gennem mine sidste projekter har jeg fokuseret meget på sanselighed og historiefortælling. I min proces og mit håndværk kan jeg godt lide at kombinere forskellige medier. Jeg har arbejdet med alt fra ler til metal, fotografi og selvfølgelig tekstiler. Ikke at være bange for at udforske nye ting og bevæge sig uden for sin egen komfortzone er en styrke, en styrke der kan skabe grobund til nye spændende ideer.

Hvad har Christianshavn betydet for din kreativitet og udvikling?

Christianshavn har været mit andet hjem i fem år nu, gennem hele min studietid. Christianshavn er for mig et frirum hvor der er plads til at udforske og eksperimentere, og ikke mindst hvor der er plads til
alle. Det er et sted der er så fyldt med mangfoldighed både i forhold til mennesker, men også i forhold til at selve bydelen forbinder så mange forskellige ting - der er den smukkeste kanal, små brostensgader og de lidt mere rå områder som for eksempel omkring metrostationen (torvet). Det er spændende når kontraster og forskelligheder møder hinanden og er en kæmpe inspiration. Jeg kan selv godt lide at eksperimentere med mange forskellige medier og kombinere ting der ved første øjekast måske ikke synes at høre
sammen. At have haft plads og støtte til det har været en så stor del af min udvikling. I Christianshavn har jeg kunne være mig selv, arbejde med hvad jeg har lyst til og den frihed har givet endnu mere plads til min kreativitet.

Hvordan bruger du/har brugt Christianshavn, udover din skole?

Christianshavn forbinder jeg mest med skole, hvilket er meget naturligt da jeg først flyttede hertil ved min studiestart og først lige er blevet færdig med studiet. Udover det har jeg især nydt vandet i området. Jeg elsker at kigge ud på vandet, det er så beroligende. Jeg har set rigtig mange solnedgange på en lille træbænk i nærheden af skolen og er gået mange ture langs kanalen. Et tydeligt minde fra Christianshavn er dengang vi tog til en jazzkoncert på Christiania - musikken var fri og lykkelig og den smittede af på vores kroppe. Det var virkelig en følelse af at leve i nuet. Det er nok den følelse jeg forbinder mest med Christianshavn.

Louise Holland - Kandidat i Spatial Design, KADK

Fortæl os hvad du holder af ved dit håndværk og din kreativitet?


Det jeg holder af ved mit felt, er helt sikkert at have en visuel udtryksform og en særlig måde at se og undersøge verden på. Jeg nyder, at jeg har mulighed for at fordybe mig i mine projekter, og at der er dele af
processen, der kan være helt meditative. Jeg føler mig heldig i at have et studie, hvor jeg hele tiden kan skifte mellem at arbejde analogt og digitalt og i mange forskellige medier. Det er lidt som en stor legeplads - men med en god omgang tidspres selvfølgelig.

Hvad har Christianshavn betydet for din kreativitet og udvikling?


Christianshavn og Holmen har betydet meget for hele min kreative udvikling. Det er her, jeg primært har brugt min tid, og mødt venner og ligesindede. Vores campus ligger jo helt fantastisk. Vi er på en måde isoleret men stadig tæt på alt. Jeg føler mig afskåret fra resten af byen på en virkelig rar og givende måde, der lader mig koncentrere mig om mine projekter. Det er som en lille by for sig, hvor man føler sig hjemme og tryg, hvilket altid er nogle gode rammer for mig at være kreativ i.

Hvordan bruger du/har brugt Christianshavn, udover din skole?


Hele min hverdag foregår på Christianshavn og Holmen, hvad end det er at hente materialer i den Grønne hal på Christiania, en aftenpause på Kontiki, eller et pit stop på Parterre med en veninde. Særligt om sommeren har jeg brugt de grønne arealer ved vandet rundt omkring. Jeg nyder klart, at der er nogle mere fredfyldte steder at mødes, end mange andre steder i byen. Christianshavn og Holmen er et skønt lokalmiljø og fristed.

Josefine Dyring – Kandidat i Beklædningsdesign, KADK

Fortæl os hvad du holder af ved dit håndværk og din kreativitet?

Jeg arbejder primært med strik som mit håndværk. Strik er for mig ikke kun færdige beklædningsgenstande, men i lige så høj grad også en aktivitet og et fællesskab. Strik er et tidskrævende håndværk, der for mig, har en sanselig og afstressende effekt. Jeg besidder egentlig ikke meget tålmodighed, men strik tvinger mig til at give mine design den tid de kræver. Resultatet er derfor også meget mere personligt for mig. Igennem mine strikkeopskrifter jeg deler, oplever jeg samme begejstring for håndværket, kombineret med et fællesskab, der bliver skabt via strik som håndværk.
Jeg har altid brugt min skaberlyst på den ene eller anden kunstneriske/kreative måde, men strik er det håndværk jeg har følt mig mest hjemme i. Jeg er fascineret af, at man på en så manuel måde, kan skabe helt utrolige ting, blot ved brug af et par strikkepinde og garn.
Når jeg skal i gang med et nyt design, nyder jeg at skabe min egen inspiration. Her bruger jeg papmaché som metode. Jeg forvandler aflagte aviser om til papmaché figurer, som jeg aktivt bruger til at udvikle nye silhuetter, farvekombinationer og fortællinger i min strik.

Hvad har Christianshavn betydet for din kreativitet og udvikling?


Jeg er uddannet fra Det Kongelige Akademi hvor jeg de sidste 5 år har jeg haft min hverdag på Holmen, Christianshavn. Jeg har altid følt mig som en del af noget større, idet jeg og min cykel landede på den anden side af cykelbroen.
Omgivelserne omkring skolen, har været en stor del af min uddannelse. At krydse broen fra Nyhavn til Christianshavn hver morgen, at være omringet af vand, historiske bygninger og smuk natur, har været et meget privilegeret og inspirerende sted at arbejde. Om sommeren har vi badet i kanalen og drukket vin til solnedgangen over byen.
At sidde med hovedet dybt begravet i en skitse, en skriftlig opgave eller svær konstruktion, men så kunne kigge ud ad vinduet og se vand, Marmorkirken og blå himmel, eller tage en kaffepause ved vandet, er en af de ting jeg vil huske og savne allermest fra min tid på Holmen.

Hvordan bruger du/har brugt Christianshavn, udover din skole?

Jeg har brugt Christianshavn som et af mine yndlingssteder at hænge ud efter skole og i mine weekender. Jeg har badet uendeligt mange gange i kanalen, hvor jeg har haft mit strikketøj eller skitsebog med i tasken. Det gode ved mit håndværk er, at jeg kan have det med overalt. Jeg er derfor altid udenfor og arbejde hvis det er godt vejr. Derudover har jeg og mine klassekammerater gået mange ture, når vores hoveder trængte til luft og sparring.

Sofie Sundby – kandidat i Møbeldesign, KADK

Fortæl os hvad du holder af ved dit håndværk og din kreativitet?


Det jeg holder mest af ved mit håndværk og min kreativitet, er muligheden for at give form og arbejde med mine hænder. Min hverdag består af en vekselvirkning mellem at få ideer og konceptudvikle, og så at afprøve de tanker jeg har, i en prototype. Jeg elsker den skala man arbejder i, når man arbejder med møbler. Jeg kan lave en prototype i 1:1 og tester om proportionerne virker. På den måde kan jeg arbejde hurtigt og intuitivt. Min tålmodighed passer rigtigt godt til den form for arbejdsproces. Jeg kan bedst lide at bevæge mig i et spændingsfelt mellem kunst og design. For mig er det vigtigt at et møbel er godt at bruge men også æstetisk at kigge på. Det skal skabe glæde både aktivt og passivt. Jeg tænker meget over hvilket afsæt et møbel vil have i verden, og hvordan det vil påvirke en bruger og få dem til at føle. For mig er intentionen den vigtigste.

Hvad har Christianshavn betydet for din kreativitet og udvikling?

Først og fremmest minder Christianshavn mig om min skolegang. Det Kongelig Akademi har givet mig mu-lighed for at udfolde min kreativitet og udfordre mig selv. Jeg kan arbejde sammen med de andre stude-rende og vi kan lade os inspirere af hinanden og sparre om ideer, det giver en god energi og drivkraft. Derudover så kræver arbejdet med møbler en del maskiner, som jeg har rig mulighed for at bruge på sko-len. Jeg er for nyligt blevet en del af et værksted der hedder Viadukten som ligger under Langebro, der er drevet af foreningen Maker. Turen fra skolen til værkstedet kører igennem det gamle Christianshavn. Maker er en medlemsbaseret non-profit organisation med fokus på at skabe værdi i samarbejde med medlemmer, partnere og offentlige institutioner. Det er et community-baseret værkstedsfællesskab for lokal prototyping, udvikling og fysisk iværksætteri. Jeg glæder mig til at bruge mange timer derhenne, på at arbejde på et projekt, som hedder Studio Poly. Projektet går ud på at skabe en kollektion af stole ud af genbrugsplast.

Hvordan bruger du/har brugt
Christianshavn, udover din skole?

Jeg elsker at tage i Den Grønne Hal på Christiania og købe materialer og lade mig inspirere af de mange sjove ting de har. De har f.eks. gamle blyindfattede ruder og skæve gamle trapper, som stammer fra forskellige steder i landet. Det er en god mulighed at have materialer til prototyper så tæt på, så man hurtigt kan få afprøvet og testet sine ideer og så samtidigt få nye inputs og inspiration på vejen. På de dage hvor de gode ideer ikke vil vise sig, så tager jeg på tur rundt i området og får ro i hovedet og forsøger at opleve det der sker omkring mig. Jeg kan godt lide at gå på galleri eller til udstillinger og se nye materialer, farve-kombinationer og formgivning. Et sted jeg tit tager forbi, er Charlottenborg Kunsthal. Det ligger i Nyhavn lige på den anden side af vandet fra Christianshavn. Der er altid noget spændende at kigge på, som sætter gang i mit hoved igen.

Tuva Victoria Belfrage – Kandidat Graphic Communication Design, KADK

Fortæl os hvad du holder af ved dit håndværk og din kreativitet?

Jeg holder meget af at arbejde med illustration og grafisk design hvor jeg både kan arbejde analogt og digitalt. I dagens samfund er vi meget afhængig af skærme og digitalisering, så jeg føler mig heldig at jeg kan arbejde så meget analogt, både kommercielt og kunstnerisk. Den analoge streg for mig er vigtig i min design proces da den er mere uforudsigelig, og man kan følge sin udvikling tydeligere da der ikke findes nogen “delete” knap i ens skitsebog. Mit illustrationsunivers er legende og uperfekt, og mit arbejde kan være rigtig rodet men simpelt. Dette univers jeg har skabt for mig selv, er min måde at udtrykke mine tanker omkring hvad som foregår omkring mig, og det føler jeg mig rigtig privilegeret i, at jeg kan dele med verden både i form af kunst men også som mere kommercielle grafiske projekter.

Hvad har Christianshavn betydet for din kreativitet og udvikling?

Området Christianshavn har haft stor indflydelse på min kreative udvikling i form af den ro og de inspire-rende omgivelser der er. Når jeg tager til skolen, føler jeg at jeg cykler væk fra den daglige stress der er at finde i storbyen. Christianshavn er et fantastisk område at arbejde kreativt i, da området både har den specielle rolige atmosfære men også er fuld af kultur og oplevelser. At gå på en kreativ uddannelse kan være udfordrende til tider, da man hele tiden skal tænke nyskabende, og her er det vigtig med inspire-rende omgivelser. At studere hjemmefra under corona var krævende for ens kreative udvikling, og jeg er rigtig glad for at være tilbage på skolen i de privilegerede omgivelser igen.

Hvordan bruger du/har brugt Christianshavn, udover din skole?


Jeg gør særlig brug af Christianshavn om sommeren. Er det godt vejr, tager vi ud og bader med klassen i pauserne eller efter skole. Christianshavn har en rigtig god balance mellem byliv og natur, og man finder altid noget nyt at opleve her. Om det er en skjult bodega, en hyggelig cafe i en sidegade eller et hemmeligt badested.